Molimo, pričekajte
Tomislav Bralić & Klapa Intrade - biografija
TOMISLAV BRALIĆ

'Raspivani Bibinjac', član zadarskog zbora Petar Zoranić od 1985., član klape Intrade od 1986., a od 1993. samostalno nastupa... Nastupao je na Melodijama hrvatskog Jadrana, na Zadarfestu, na Dalmatinskoj šansoni…. nastupao po inozemstvu – Portugal – Portugool – Tomislav Bralić i Bepo Matešić su u Portugalu, gdje su nakon utakmice i potpore našim nogometašima pripremili pravu feštu uz dalmatinsku pismu…

DISKOGRAFIJA:

Lipa ric
Dalmacijo lipa
Karta ljubaviKLAPA INTRADE

… djeluje od 1985. godine. Dobro je poznata ne samo zadarskoj već i publici diljem Hrvatske, a uspješno je gostovala i u drugim zemljama: Austriji, Belgiji, Švicarskoj, Češkoj, BIH te više puta u Italiji.
U prvim godinama svog djelovanja redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, te nekoliko puta bili nagrađivani. Intrade su prepoznatljivi po komornom tonu kojeg njeguju, pomno izrađenoj interpretaciji, te dinamičkom nijansiranju glazbenog tkiva čime pokušavaju postići idealnu fuziju.
Uz dalmatinske pjesme okušali su se i u interpretaciji skladbi starih majstora moteta i madrigala iz vremena renesanse. Rado pjevaju dalmatinske šansone, prerađuju i skladaju nove.
Vole animirati uz gitare i mandoline iako najviše interpretiraju a capella.
U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.
Umjetnički voditelj Davor Petrović, glazbeni pedagog, vodi klapu Intrade od 1988. godine, te kao profesor u školi bilježi uspjehe u radu sa dječjim stvaralaštvom (zborovima i orkestrima). Osim za dalmatinske klape, piše i skladbe za instrumentalne te vokalno – instrumentalne sastave.
« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00