Molimo, pričekajte
VIJESTI
23.10.2008.
Uskoro novi album Prljavog kazališta "Tajno ime"

Dugo očekivani novi album Prljavog kazališta "Tajno ime" već će od idućeg tjedna biti u prodaji. Radi se o dvostrukom studijskom albumu na kojem se nalazi 14 novih pjesama, a kao bonus track tu su  i tri obrade u izvedbi Cappricornsa: "Sretno dijete", "Kao" i "Sve je lako kad si mlad".


Odličan novi album Prljavog kazališta najavila je naslovna pjesma albuma, a ovih dana u eteru radio postaja može se čuti drugi singl "Ipak". Gitaristički snažan album oduševit će poklonike Prljavog kazališta koji ove godine slave 30 godina svojeg postojanja.

"Možda i zbog okrugle obljetnice 30 godina od objavljivanja prvog vinila – singlea “Televizori” 1978. – Prljavo kazalište i Jasenko Houra na novom album “Tajno ime” u nekoliko navrata zvuče pomlađeno i “na ti” sa nekadašnjim načinima rada. Od obilaska urnebesno satiričnog u tekstovima  “Male stvari” i “El Klinjo”, preko tema neodustajanja “Da mogu ispočetka”, do apostrofiranja moralnog bankrota u “Plesu sa vragom”.

“Tajno ime” sa 14 novih pjesama ujedno je i jedan od stilski razolikijih albuma Kazališta. Eksplozivni gitaristički rifovi naslovne pjesme smjenjuju sa sa reggae (“Šetač snovima”) i country utjecajima (“Ako padnem”), a fina, moderna balada (“Ovog jutra”) najavljuje himnični drugi single “Ipak”.

 

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00