Molimo, pričekajte
VIJESTI
03.09.2010.
KATY PERRY ''TEENAGE DREAM'' - NOVI ALBUM U PRODAJI

Ovoga tjedna Katy Perry je zacementirala status superzvijezde svojim novim albumom ''Teenage Dream'' koji je debitirao na 1.mjestu Billboardove top liste albuma. U prvom tjednu prodano je 192 222 primjerka. Katy je time ušla u top 10 najprodavanijih ovogodišnjih albuma.  


Katy je, postigla i najveću prodaju od 4,4 milijuna pojedinačnih pjesama prije izlaska albuma, potukavši dosadašnji rekord prodaje. 445 746 pojedinčanih pjesama, prodano je, dodatno, u prvom tjednu od izlaska albuma ''Teenage Dream''.

Sa prva dva singla ''California Gurlz'' (6 tjedana na br.1) i ''Teenage Dream'' istovremeno u Top 5 Billboardovih Hot 100, Katy Perry je postala jedna od samo 10 glazbenica koje su istovremeno imale dvije pjesme u Top 5 navedene liste.

Katy je pionir u novom svijetu megapopularnih pop senzacija čiji se uspjeh ne mjeri isključivo prodajom albuma već i digitalnih singlova, ringtonova, glazbenih spotova (iTunes).

''Teenage Dream'' uspješno je izbjegao ''prokletstvo drugog albuma'', a MTV ga je prozvao najboljim ''drugim'' albumom u pop povijesti. USA Today govori o ''ambicioznoj brineti koja nam nudi filtrirani slatkiš omotan sočnim humorom i razoružavajućom ozbiljnošću'', dok je Rolling Stone ''Teenage Dream'' prozvao ''pool-party pop draguljem''.  The New York Post proglasio je ''Teenage Dream'' potpunim uspjehom, koji bi mogao oboriti rekord po broju izdanih singlova koji već godinama drži Michael Jackson s albumom ''Bad''.

Katy je koautor svih 12 pjesama na albumu, a surađivala je sa najboljim produkcijskim timom koji čine Max Martin, Dr.Luke, Tricky Stewart, Benny Blanco, Greg Wells i Stargate.

Sa ''California Gurlz'', Katy je bila nominirana za dvije '2010 MTV Video Music Awards', a postala je i muza glasovitog slikara Willa Cottona čije slike šećernih krajolika, uz njezino nago tijelo, krase i omot albuma ''Teenage Dream''.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00