Molimo, pričekajte
VIJESTI
24.04.2012.
HLADNO PIVO - EPSKI SPOT "EZOTERIJA" DOBITNIK JE PRESTIŽNE NAGRADE "OKTAVIJAN"

Epski spot Hladnog Piva za pjesmu "Ezoterija", kojeg je režirao Filip Filković Philatz dobitnik je prestižne nagrade Oktavijan u kategoriji najboljeg glazbenog spota na 21. Danima hrvatskog filma. Poznato je kako je "Oktavijan" filmska nagrada koja se na Danima hrvatskog filma dodjeljuje u niz kategorija, a naziv je dobila po Oktavijanu Miletiću, prvom hrvatskom filmskom autoru i utemeljitelju hrvatske kinematografije koji se sustavno bavio filmom.


Spot za pjesmu "Ezoterija", koja je bila prvi, najavni singl i svojevrstan uvod u novi, dugoočekivani album Hladnog Piva "Svijet Glamura", pozitivna je znanstvenofantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe.

Nagrada „Oktavijan“ dobro dođe i kao podsjetnik da Hladno Pivo sa pjesmom „Ezoterija“ ove godine ima nominacije za Porin u 3 kategorije: Pjesma Ezoterija je nominirana u kategoriji Hit Godine, a album „Svijet Glamura“ ima dvije nominacije; za najbolji rock album godine te najbolje likovno oblikovanje.

Spot Ezoterija možete pogledati na sljedećem linku http://www.youtube.com/watch?v=_sVrOJWl750

„Kroz spot se provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije i kaosa, a spot kombinirajući sve nabrojeno dekodira stvarnost na način da ne pokazuje koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost“ -  objašnjava Filković.

U trenutku kada je postao ponosni dobitnik "Oktavijana", redatelj Filković sasvim je slučajno i neplanirano istovremeno napravio te objavio kratki video s tzv. izbačenim scenama i zanimljivim reklamama koje se pojavljuju na ekranima tokom cijelog spota "Ezoterija", a koje su fanovi svakodnevno komentirali te na jedan način i potraživali vidjeti sve na jednom mjestu. Činjenica je kako dodatni video (filmić) uz sam spot "Ezoteriju" zapravo produbljuje originalnu priču, ali joj daje i jedan sasvim drugačiji pogled.

Spot „Ezoterija“ sa izbrisanim scenama možete pogledati na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=Asl6pB-PFpw.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00