Molimo, pričekajte
VIJESTI
19.02.2013.
RUNDEK CARGO TRIO - POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA "PLAVI AVION"

Posljednji singl s još uvijek aktualnog albuma „Plavi avion“ dolazi kao naručen u ova hladna vremena kad se proljeće, još uvijek, čini daleko. Gotovo da prstima možete opipati nostalgiju koja izvire iz svake note „Plavog aviona“.


Pjesmu „Plavi avion“ osim u radijskom eteru, možete čuti i na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=G1QwNMk5EYE.

Ova izrazito slikovita pjesma idealna je  za sve one koji su daleko od doma, razdvojeni od dragih, protjerani nuždom preživljavanja, ambicijom ili pak privučeni neizvjesnošću – u potrazi za novim i nepoznatim.

Rundekov šapat unosi smiraj u samu pjesmu, a izvrsno muziciranje Trija podiže pjesmu na jednu novu razinu.

Ovaj karizmatični glazbenik nevjerojatne energije, uvijek iznova publiku oduševljava svojim izvedbama i osobnošću, a njegovu priču zaokružuju violinistica Isabel i klavijaturist Dušan Vranić koji zajedno s njim tvore Rundek Cargo Trio.

Album Plavi avion broji 74 minute lutanja po skrivenim, pomalo mračnim, mjestima. Prožet je ljubavlju, sjetom, boli i spokojem.

Pjesme s albuma, poput „Sanjala si da si sretna“, „Plavi avion“, „Kurdistan“  zaista su kao stvorene za intimna previranja i izvrsno pristaju zimskim te maglovitim danima kad je idealno vrijeme za osluškivanje samog sebe.

U njihovu ljepotu uživo mogla se uvjeriti i europska publika na koncertima u Austriji, Francuskoj, Poljskoj, Švedskoj, Norveškoj te u cijeloj domaćoj regiji, a u proljeće Plavi avion opet leti put nordijskih zemalja i Austrije.

Imat ćemo priliku nakratko ih zaustaviti u Hrvatskoj ( Zagreb, Šibenik, Osijek, Zadar ), ali Rundek Cargo Trio te datume još uvijek drži u tajnosti...

U jučerašnjoj emisiji "U pola 2 glazbene minute", autora Zlatka Turkalja Turkija, Darko Rundek je govorio o svjetskoj glazbenoj sceni, kako danas radi, sklada i pristupa stvaranju glazbenog materijala.

Na linku http://www.phunet.com/promo/Glazbene_minute_Darko_Rundek/  možete poslušati kako gleda na činjenicu da grupa Haustor ne postoji i ne snima već 23 godine, a pjesme grupe se često mogu čuti na Hrvatskom radiju, te koji su mu planovi u 2013. godini i još mnogo toga.

Rundek Cargo Trio možete pratiti na njegovoj službenoj stranici i na facebooku.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00