Molimo, pričekajte
VIJESTI
21.02.2013.
OLIVER DRAGOJEVIĆ - "100 ORIGINALNIH HITOVA" U PRODAJI

Nakon što je box set kompilacija Miše Kovača ostvarila ogroman uspjeh, te među fanovima bila prihvaćena do te mjere da je postala i najprodavanije prošlogodišnje izdanje u Hrvatskoj, Croatia Records vam donosi novu kompilaciju iz edicije "100 originalnih pjesama", jednog od najboljih hrvatskih pjevača, legendarnog Olivera Dragojevića.


Oliverova glazbena 'fantažija' traje od trenutka kada je s pet godina u ruke uzeo usnu harmoniku - svoj prvi instrument. Od tada do danas prošlo je više od pola stoljeća, a čarolija Oliverove pjesme ne da se nije ugasila, nego i danas bukti jednakim sjajem.

Ovaj box set, za koji je naslovni crtež napravio poznati hrvatski strip crtač Dubravko Mataković, sadrži 5 CD-a sa 20 pjesama, odnosno 100 velikih pjesama ovog kultnog pjevača. Osim najvećih hitova kao što su "Moj lipi anđele", "Trag u beskraju", "Galeb i ja", "Skalinada", "Cesarica", "Nadalina", "Tko sam ja da ti sudim", kompilacija sadrži i neke pjesme koje niste često mogli čuti, kao što su "Konoba" te nikada prije digitalizirana pjesma "Volim je ludo" koju možete preslušati na stranici: www.crorec.hr/100.

Pjesma "Volim je ludo" prvi put je objavljena 1975. godine na A strani singlice SY 22801, dok je na B strani bila pjesma "Cesta sunca" s kojom je Oliver nastupio na Opatijskom festivalu iste godine. Pjesmu kompletno potpisuje Slobodan M. Kovačević, a Oliver je izvodi uz pratnju Zabavnog ansambla. Pjesmu ste premijerno mogli čuti u jučerašnjem Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju, a od danas je možete čuti na Youtube kanalu Croatia Records.

Oliver Dragojević već je godinama jedna od centralnih ličnosti hrvatske glazbene scene. Samo preslušavanje cijelog njegovog glazbenog opusa ogroman je posao, a još je teže bilo među svim tim raskošnim pjesama izdvojiti 'samo' 100 originalnih. Upravo zato smo jako ponosni na ovo izdanje, koje će svima pomoći da 'utvrde gradivo' o 'kozmičkom Dalmatincu'.

Sve detalje o samoj kompilaciji, Oliverovoj diskografiji i biografiji možete pronaći na stranici www.crorec.hr/100

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00