Molimo, pričekajte
VIJESTI
27.02.2013.
DRUŽENJE UZ NOVU BIOGRAFIJU BOBA DYLANA u KIC-u

Uz pjesmu Bob Dylana „One More Cup Of Coffee“ u izvedbi Nine Romić, sinoć je predstavljena biografija „Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bob Dylanom“ autora Davida Daltona. Hrvatski prijevod hvaljene biografije objavio je Menart, a o knjizi i legendarnom Dylanu, sinoć su u KIC-u govorili: kantautorica Nina Romić, Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar i novinar, Zoran Marić organizator Dylanovog koncerta 2010. godine na zagrebačkoj Šalati i direktor INmusic festivala, te Branko Komljenović, direktor Menarta.


Osim novinarske ekipe, okupio se nemali broj istinskih zaljubljenika u Dylana koji su s nestrpljenjem iščekivali i ovu biografiju jer koliko god se o njemu pisalo, uvijek se može saznati nešto novo:

„Ova biografija je došla kao šećer na kraju na biblioteku o Dylanu“ – rekao je Hrvoje Horvat, veliki zaljubljenik i štovatelj Dylanovog rada već 30 godina.

Od sredine 2009. godine, Menart je izdao niz  biografija slavnih glazbenika te izdanja iz područja beletristrike, a godinu u kojoj obilježava 15 godina uspješnog rada, objavljuje i petnaesto izdanje u nizu, Daltonovu knjigu o Dylanu. Za ovo posebno izdanje, naslovnicu knjige je ilustrirala dugogodišnja novinarka Željka Vuković.

„Pomno smo birali naše petnaesto izdanje i znali smo da ne možemo pogriješiti s izborom Davida Daltona. Napravio je odličan presjek karijere ove živuće legende. Propituje sve događaje još od 1961. i Dylanova susreta s Woodyjem Guthrijem na samrti, do uloge voditelja radijske emisije Theme Time Radio Hour od 2006. do 2009. godine.“– rekao je Branko Komljenović.

S nepredvidivim čovjekom koji je imao ogromnu opsesiju stalnog preoblikovanja samog sebe, imao je priliku raditi Zoran Marić, organizator Dylanovog  koncerta na  zagrebačkoj Šalati. Znali su, kaže,  da će koncert biti odličan čim je došao na tonsku probu što inače ne radi. A kad se na koncertu primio gitare, počelo je nezaboravno iskustvo:

„Dylan je čovjek za kojeg nikad ne možete znati što će napraviti iduće. Tako se početkom ljeta na 35 stupnjeva pojavio u zimskoj jakni, kapi i rukavicama. Kad je poželio vidjeti malo grada, došao je do džamije i rekao da mu je vruće i vratio se nazad. Prije njegovog dolaska, morali smo rezervirati dva hotela. Cijela ekipa je čekala pola sata ispred jednog hotela i pošto se nije pojavio, svi su znali da je to zeleno svjetlo i da mogu ući.“

Putovanje kroz čudesan Dylanov svijet, zaokružila je Nina Romić izvedbom svoje pjesme „Pismo“. Nina je otkrila kako je njezin najdraži kantautor Bob Dylan najviše utjecao na njen rad te da je njegov album „Desire“ s kojeg je izvela uvodnu pjesmu „One More Cup Of Coffee“  najizlizanija kazeta koju posjeduje:

„Kakav god nekima bio njegov glas, meketav, nemelodičan, u meni proizvodi toplinu.“

"Je li Robert Allen Zimmerman, sin prodavača kućanskih uređaja sa Srednjega zapada, ikada bio išta od onoga za što se izdavao?“ - Odgovore možete pronaći  u biografiji koja će biti u prodaji od 1. ožujka!

Menart i Algoritam su povodom 15 godina postojanja te petnaestog književnog izdanja Menarta,  za kupce knjige „Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bobom Dylanom“ u Algoritmovim knjižarama pripremili 15 % popusta na odabrane CD-ove Boba Dylana! Popust se od 1. ožujka pa sve  do isteka zaliha ostvaruje na blagajni i to na sljedećim prodajnim mjestima Algoritma: Avenue Mall Zagreb, Avenue Mall Osijek, Lumini Centar Varaždin i Bookshop Gajeva, Zagreb!

Uživajte uz neponovljivog Dylana i njegov spot za pjesmu objavljenu na aktualnom albumu „Tempest“.

http://www.youtube.com/watch?v=mns9VeRguys  

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00