Molimo, pričekajte
VIJESTI
05.03.2013.
2CELLOS NA NEBU IZNAD SALZBURGA

Violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, snimili su spot za pjesmu Technical Difficulties objavljenu na njihovom drugom albumu „IN2ITION“. U domu Flying Bullsa, salzburškom Hangaru-7, dvije umjetnosti – letenje i glazba – imale su priliku spojiti se u jednu.


Luka i Stjepan u sklopu snimanja spota letjeli su helikopterima u pratnji pilotskog dvojca Rainera Wilkea i Mirka Flaima. Stjepan je oduševljen letom u helikopteru i akrobacijama koje je za njega s BO 105 helikopterom izvodio Wilke, jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu: „Iako se plašim letenja, osjećao sam se veoma sigurno u helikopteru i uživao u nevjerojatnim akrobacijama“, izjavio je nakon leta izjavio vidno uzbuđeni Stjepan Hauser.

Luka Šulić koji se bavi paraglajdingom, imao je priliku provozati se u helikopteru Bell 47-G, s prozirnom pilotskom kabinom te je priznao kako je istinski uživao u prelijepim planinskim pejzažima oko Salzburga.

Vještina ruku, prstiju, marljivosti, spretnosti i brzine potrebne za čaroliju koja nastane kada ovaj virtuozni dvojac uzme gudala u ruke, vrlo je slična vještinama potrebnim za upravljanje letjelicama. Izvođenje akrobacija s helikopterom u zraku zahtijeva savršenu tehniku, spretnost te godine vježbe i iskustva kako bi nastala prava zračna bajka. Budući da su članovi Flying Bullsa bez sumnje pravi umjetnici u zraku, Luka i Stjepan zahvalili su im izvođenjem tehnički vrlo zahtjevne numere Technical Difficulties u Hangaru-7.

Dok video ekipa radi na post produkciji spota, 2CELLOS nastavljaju svoje putovanje svijetom i promoviraju svoj drugi album „IN2ITION“.

Posjetit će Italiju, Njemačku, Veliku Britaniju i Francusku, a na ljeto se vraćaju u Hrvatsku, kad će svirati u Varaždinu, Osijeku, Zagrebu i Puli.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00