Molimo, pričekajte
VIJESTI
25.03.2013.
UNPLUGGED PARNI VALJAK ODUŠEVIO ZAGREBAČKU PUBLIKU

Osamnaest godina nakon legendarnog koncerta u ZeKaeM-u, Parni valjak održao je još jedan koncert za pamćenje. Unaprijed rasprodana Mala dvorana Doma sportova u Zagrebu obećavala je odličnu atmosferu, a upravo tako je i bilo.


S prvim taktovima pjesme "Sjaj u očima" publika je pjevala s Akijem, a publiku nije trebalo nagovarati ni u ostalim bezvremenskim hitovima - "Moja je pjesma lagana", "Neda", "Prokleta nedjelja", "Ivana", "Uhvati ritam" i mnogim drugima koji su obilježili brojne generacije. Publika bliža godinama članovima Parnog valjka, ali i neki novi klinci posebno su razveselili Akija koji je te večeri prštao od energije, šalio se s Husom na račun vlastitih godina, silazio među oduševljenu publiku i kao pravi domaćin na sceni brinuo se za odličnu komunikaciju s jedne i druge strane pozornice. Unplugged koncert Parnog valjka dodatno su začinili gudači i Neven Frangeš kao gosti u nekoliko pjesama dok su Mladen Ilić na udaraljkama te Dado Marinković na bubnjevima imali prilike dodatno pokazati svoje sviračke sposobnosti.

Iako u puna dva sata službene svirke i dva bisa nisu uspjeli zapjevati sve pjesme koje je publika očekivala, Parni valjak je oduševio i izmijenjenim aranžmanima, pa je tako npr. salsa ritam pjesme "Jesen u meni" mnoge naveo na ples, a romatična atmosfera upotpunjena mnogobrojnim svjetlima koja su dolazila s pozornice nalik dnevnom boravku, ali i iz publike, dodatno je raznježila brojne parove koji su zagrljeni, pjevali s besprijekornim Akijem.

Posebno emotivna bila je za Akija pjesma "700 milja od kuće" kojom se prisjetio jednog davnog poziva nakon kojeg je sjeo na vlak i započeo svoju životnu avanturu s Parnim valjkom koja traje više od 30 godina.

Uz sjajno raspoložene glazbenike, zagrebačka publika dobila je još jedan koncert o kojem će se pričati.  

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00