Molimo, pričekajte
VIJESTI
21.01.2009.
IRON MAIDEN: FLIGHT 666

Legende heavy rocka, britanski bend Iron Maiden objavili su u suradnji sa EMI Recordsom, Universalom i kompanijom Arts Alliance Media, dokumentarni film ''Iron Maiden: Flight 666'' koji u svjetska kina stiže 21. travnja.


Film prati bend na njihovoj prošlogodišnjoj turneji ''Somewhere Back In Time World Tour'', jednoj od najambicioznijih u cijeloj rock povijesti.

 Bend je u posebno prilagođenim i opremljenim avionom Boeing 757 , zajedno s posadom i glazbenom opremom od 12 tona, obletio svijet i odradio 23 rasprodana stadionska koncerta pred pola milijuna obožavatelja u Aziji, Australiji, Sjevernoj, Centralnoj i Južnoj Americi u samo 45 dana. Posjetili su 13 zemalja među kojima Azerbeidžan i Papua Novu Gvineju gdje su morali sletjeti po gorivo na putovanju dugom 70 000km. Pothvat je uspio zahvaljujući njihovom vlastiton ''čarobnom tepihu''; Boeing-u 757 kojeg su prigodno prekrstili u Ed Force One.  Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom jest činjenica da Bruce Dickinson nije samo pjevao na ova 23 koncerta već je i većinu letova odradio sam – kao pilot.

 Nagrađivani tvorci dokumentarca, Banger Production iz Toronta (''Metal, A Headbangers Journey'' i ''Global Metal'') posvuda su pratili Maidene. Producent Sam Dunn i njegov tim snimili su intimni ''Behind the scene'' pogled u ovo nevjerojatno putovanje, zavirivši, među ostalim, u kokpit, avion, događaje izvan pozornice i samu logistiku Iron Maiden tima.

 Sniman u HD rezoluciji, film će se prikazivati u 2K digitalnim kinima uz veličanstvenu 5.1 surround zvučnu kulisu. Miks je odradio Kevin ''Caveman'' Shirley, producent Iron Maidena.

 ''Iron Maiden:Flight 666'' donosi svu dramu , uzbuđenje i histeriju koja je pratila bend svaki puta kada su kotači aviona dotakli tlo u novoj državi.

Dokumentiran je intenzitet i iscprpljujući raspored koncerata, borba sa vremenskim zonama, pritisak  da se pred ekstatičnom publikom punom išćekivanja prikaže što bolje...a naposlijetku i zabava koja ih je pratila tijekom cijelog putovanja.

 ''Iron Maiden:Flight 666'' iskreni je portret jednog od najutjecajnijih svjetskih rock bendova namijenjen milijunima obožavatelja diljem svijeta kao i onima zainteresiranima za rock glazbu koji daje uvid u kaotičan i često duhovit svijet benda koji radi na relaciji sve četiri strane svijeta.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00