Molimo, pričekajte
VIJESTI
04.03.2009.
Iron Maiden: Flight 666 - Hrvatska premijera!

Dokumentarni film ''Iron Maiden: Flight 666'' legendarnog britanskog heavy rock benda Iron Maiden premijerno će, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj biti prikazan 21. travnja.


Film koji je sniman u visokoj HD rezoluciji moći ćete pogledati u kinu Movieplex u sklopu Centra Kaptol na samo 5 ekskluzivnih projekcija.

Nakon premijere 21.4., ostale četiri projekcije prikazat će se 23., 24., 25. i 26. travnja u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 31,00 kune možete kupiti već od ove nedjelje, 1. ožujka na blagajni kina Movieplex.

Da podsjetimo, film prati bend na njihovoj prošlogodišnjoj turneji ''Somewhere Back In Time World Tour'', jednoj od najambicioznijih u cijeloj rock povijesti.

Bend je u posebno prilagođenim i opremljenim avionom Boeing 757, zajedno s posadom i glazbenom opremom od 12 tona, obletio svijet i odradio 23 rasprodana stadionska koncerta pred pola milijuna obožavatelja u Aziji, Australiji, Sjevernoj, Centralnoj i Južnoj Americi u samo 45 dana. Posjetili su 13 zemalja među kojima Azerbeidžan i Papua Novu Gvineju gdje su morali sletjeti po gorivo na putovanju dugom 70 000km. Pothvat je uspio zahvaljujući njihovom vlastiton ''čarobnom tepihu'', Boeing-u 757 kojeg su prigodno prekrstili u Ed Force One. Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom jest činjenica da Bruce Dickinson nije samo pjevao na ova 23 koncerta već je i većinu letova odradio sam – kao pilot.

Nagrađivani tvorci dokumentarca, Banger Production iz Toronta (''Metal, A Headbangers Journey'' i ''Global Metal'') posvuda su pratili Maidene. Producent Sam Dunn i njegov tim snimili su intimni ''Behind the scene'' pogled u ovo nevjerojatno putovanje, zavirivši, među ostalim, u kokpit, avion, događaje izvan pozornice i samu logistiku Iron Maiden tima.

Sniman u HD rezoluciji, film će se prikazivati u 2K digitalnim kinima uz veličanstvenu 5.1 surround zvučnu kulisu. Miks je odradio Kevin ''Caveman'' Shirley, producent Iron Maidena.

''Iron Maiden:Flight 666'' donosi svu dramu , uzbuđenje i histeriju koja je pratila bend svaki puta kada su kotači aviona dotakli tlo u novoj državi.

Dokumentiran je intenzitet i iscprpljujući raspored koncerata, borba sa vremenskim zonama, pritisak  da se pred ekstatičnom publikom punom išćekivanja prikaže što bolje...a naposlijetku i zabava koja ih je pratila tijekom cijelog putovanja.

''Iron Maiden:Flight 666'' iskreni je portret jednog od najutjecajnijih svjetskih rock bendova namijenjen milijunima obožavatelja diljem svijeta kao i onima zainteresiranima za rock glazbu koji daje uvid u kaotičan i često duhovit svijet benda koji radi na relaciji sve četiri strane svijeta.

 

Više informacija o ulaznicama na službenim stranicama kinaMovieplex: www.movieplex.hr

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00