Molimo, pričekajte
VIJESTI
09.03.2009.
U2 - najavljen koncert u Zagrebu u sklopu turneje 360°

Na U2.com danas je potvrđeno da će turneja grupe U2 pod nazivom “360°” započeti 30. lipnja na Nou Camp stadionu u Barceloni. Turneju 360° sponzorira BlackBerry®, a ovo je prva stadionska turneja nakon posljednje koja je nosila naziv Vertigo iz 2005/06.


Ova je turneja najavljena nakon izdavanja dugoočekivanog albuma No Line On The Horizon. Dvanaesti studijski album grupe U2, No Line On The Horizon već je zauzeo prvo mjesto u Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, Finskoj, Japanu i Češkoj Republici, a uskoro ćemo dobiti podatke o poziciji na glazbenim ljestvicama u drugim državama. U produkciji Live Nation Global Touringa, U2 360° posjetit će 14 gradova diljem Europe uključujući Milano, Gothenburg, Amsterdam, Pariz, Nicu, Dublin, Chorzow, Berlin, Gelsenkirchen, ZAGREB, London, Sheffield i Glasgow prije nego li turneju završe u na Millennium stadionu u Cardiffu, 22. kolovoza. Nakon europske turneje slijedi sjevernoamerička turneja – prvi koncert održat će se u Chicagu, na Soldier Fieldu, 12. rujna 2009.

Dugogodišnji redatelj koncerata grupe U2, Willie Williams, ponovno je surađivao s arhitektom Mark Fisherom (ZooTV, PopMart, Elevation i Vertigo), kako bi stvorili inovativni 360˚ dizajn koji omogućava publici jedinstveno koncertno iskustvo! Na turneji 360°, U2 po prvi puta turira na stadionima s tako jedinstvenom i originalnom strukturom (dostupna je na U2.com).

“U2 se oduvijek osjećao najbolje kad bi ga okruživala publika stoga ova pozornica predstavlja divovski korak naprijed. Sa 95 posto ulaznica po cijeni manjoj od 95 eura, od toga desetak tisuća ulaznica po cijeni od tridesetak eura, zaista smo se trudili obožavateljima osigurati kupnju ulaznica po pristupačnoj cijeni, a da im je pri tome zajamčen odličan pogled na pozornicu” – kaže menadžer U2 Paul McGuinness.

Arthur Fogel, izvršni direktor Global Touringa i predsjedavatelj Global Music Live Nationa izjavio je: "Nakon nevjerojatnog uspjeha turneje Vertigo diljem svijeta gdje smo prodali sve ulaznice neovisno o njihovim cijenama, za ovu turneju naša oečkivanja su ogromna jer ćemo isprobati novu vrstu pozornice. Obožavatelji će kao i uvijek do sada – biti vrlo zadovoljni.”

“Najava ove turneje prva je faza prijateljstva i znak iste vizije koju dijele U2 i Blackberry. Očekujemo da će taj odnos voditi novim i inovativnim načinima za poboljšanje glazbenog iskustva putem mobitela Blackberry za obožavatelje U2" dodaje Paul McGuinness. Nestrpljivo iščekujemo otkrivanje novih detalja ovog novouspostavljenog odnosa”

Držeći se svoje dugogodišnje tradicije, U2 će na turneji imati mnogo različitih predgrupa kao što su Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol ili Black Eyed Peas – još čekamo potvrdu preostalih predgrupa za ovu turneju.

Ulaznice za U2 360° nastupe u Milanu i Gothenburgu bit će u prodaji od petka, 13. ožujka. Ulaznice za koncert u Amsterdamu bit će u prodaji u subotu, 14. ožujka. Svi detalji o turneji kao i virtualni model jedinstvene pozornice i sjedećih pozicija bit će dostupan na U2.com. Kao i uvijek, registrirani članovi na službenoj internet stranici U2 imat će mogućnost ranije kupnje ulaznica.

Sve informacije o zagrebačkom koncertu grupe U2 bit će objavljene na konferenciji za novinare početkom sljedećeg tjedna!

SVAKODNEVNO PRATITE www.U2.com & www.lupapromotion.hr

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00