Molimo, pričekajte
VIJESTI
09.04.2009.
ARSEN DEDIĆ I ZORAN PREDIN - zajedno na legendarnom albumu SVJEDOCI PRIČE

Nakon dvadeset godina, ponovno smo 'SVJEDOCI PRIČE'   koja  je  zabilježena na  istoimenom  zajedničkom i legendarnom albumu Arsena Dedića i Zorana Predina.   Dallas records Vam s ponosom  najavljuje  novo izdanje  albuma koji će se pojaviti u prodaji krajem travnja, a koji je prvi puta  ujedinio  dva omiljena  kantautora, umjetnika i izvođača. 


Arsen i Zoran svakim novim albumom  i novim suradnjama koje su slijedile 'Svjedoke priče' i dalje potvrđuju visoke kriterije postavljene u njihovim samostalnim karijerama, što i dalje dosežu nove vrhunce. 'Svjedoci priče' ishodište su njihovog dugogodišnjeg prijateljstva i međusobnog štovanja...  

U bilješci uz reizdanje ovog albuma, Darko Glavan je, među ostalim, zapisao: 

"... No, prije pokušaja kratkog prikaza sadržaja ovog doista povijesnog albuma, nužno je napomenuti i neke kronološke odrednice: prije svega, ova ploča za obojicu kantautora predstavlja završetak "federativne" diskografije, a u Predinovom slučaju zaključak rockerske karijere i početak otklona prema swingu i šansoni. Međutim, bez obzira na ove razdjelnice, ono što i danas osigurava iznimnu atraktivnost ovih pjesama posvećenih odlascima i dolascima, čekanju i neprilagođenosti, jest odsustvo nekog nametljivog koncepta u korist spontanog isticanja bliskosti senzibiliteta i osebujne liričnosti. U isto onom smislu u kojem je Dedić "posvojio" Predinovu "Čekaj me" (i obogatio ju sjajnim prevodom na hrvatski) i Predin je u Dedićevoj "Baladi o prolaznosti" iznašao djeliće istog cehovskog i sličnog životnog iskustva..."

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00