Molimo, pričekajte
VIJESTI
11.09.2008.
Uskoro u prodaji novi album

Početkom listopada, točnije 7. listopada u trgovine stiže osmo po redu izdanje "The Bootleg Series" Boba Dylana. Raritete protekla dva desetljeća već je najavila pjesma "Dreamin' Of You", a nedavno je za nju snimljen i videospot. U 'pustinjskome' spotu, holivudski veteran Harry Dean Stanton glumi skupljača Dylanovih bootlega i memorabilija.


 

Bob Dylan 7. listopada ove godine objavit će novo dvostruko, odnosno trostruko izdanje pod nazivom 'Tell Tale Signs', na kojem će se naći 'raritetne pjesme' - demo i alternativne verzije, pjesme iz različitih filmskih ostvarenja, neobjavljene studijske snimke, verzije uživo - a sve pjesme snimljene su između 1989. i 2006.

Na svojim službenim stranicama Dylan je omogućio besplatno downloadiranje pjesme 'Dreamin of You' iz 1997., čiji je producent bio Daniel Lanois. Značaj ovog izdanja za Dylana ima i historiografski moment, jer su naime mnoge od pjesama koje će se naći na 'Tell Tale Sings' na određeni način 'inspirirale' i pomogle autorskim procesima prilikom stvaranja nekih od Dylanovih najcjenjenijih, u 'modernijoj fazi' njegove karijere, albuma poput ‘Time Out Of Mind’, ‘Love And Theft’, ‘Oh Mercy’ i 'Modern Times'. Od Dylanovih majstorskih uradaka za film, treba istaknuti pjesmu 'Huck's Tune' ('Lucky You' soundtrack), 'Gods & Generals' ('Cross The Green Mountain') i 'North Country' ('Tell Ol' Bill'). Od 'live' izvedbi, ističe se perfekcionistička izvedba 'Girl From The Greenbriar Shore' iz 1991., u kojoj je Dylan po mnogima, u koncertnom kontekstu, 'nadmašio sam sebe'.

Osmo izdanje Dylanove službene Bootleg serije bit će dostupno i kao trostruko CD izdanje s rijetko viđenim fotografijama i tvrdo ukoričenom bogatom popratnom knjižicom, s mnogim svjetskoj javnosti još nepoznatim detaljima o velikom autorskom magu Bobu  Dylanu, u viđenju koje je osmislio i izrazio Larry  'Ratso' Sloman, a sve je upotpunjeno s preslikama omota originalnih Dylanovih singl-izdanja. Za kraj dodajmo da se na većini svjetskih televizijskih postaja može vidjeti i najnoviji Dylanov video spot za pjesmu 'Ring Them Bells', koji je nastao od materijala snimljenih na njegovom koncertu u New York City Supper Club u studenom 1993. godine.  

 

 

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00