Molimo, pričekajte
VIJESTI
31.08.2009.
NICK CAVE: SMRT BUNNYA MUNROA - NOVA KNJIGA

Prijevod romana SMRT BUNNYA MUNROA slavnog Nicka Cavea istodobno u Hrvatskoj kada i original u Londonu! Nakladnik ovog pothvata je Šareni dućan iz Koprivnice, a prevoditelj Denis Peričić.


U četvrtak 3. rujna u nakladi koprivničke izdavačke kuće Šareni dućan, svjetlo dana ugledat će drugi roman jednog od najpoznatijih svjetskih glazbenika, kultnog rock-autora Nicka Cavea – Smrt Bunnya Munroa. Taj se roman u cijelome svijetu očekuje s velikim nestrpljenjem. No, posebno je zanimljivo što će hrvatski prijevod biti objavljen istoga dana – 3. rujna – kada i prvo, izvorno englesko izdanje u Londonu!

Što to znači? To znači da je koprivnički nakladnik dobio ekskluzivna prava za tako tempiran prijevod, odnosno da, uz Nicka Cavea, u cijelome svijetu samo nekoliko ljudi zna sadržaj te – uistinu spektakularne knjige! U Hrvatskoj, to su samo dvojica – urednik Krunoslav Jajetić i prevoditelj Denis Peričić. Njih su dvojica mjesecima marljivo radili na hrvatskom izdanju i dobro čuvala tajnu koja će razveseliti tisuće Caveovih poklonika u Hrvatskoj, ali i sve ljubitelje dobre književnosti. Osim toga, na internetskoj stranici nakladnika, www.sareni-ducan.hr, može se već sad pročitati prvo poglavlje knjige koja još nije izašla nigdje u svijetu! Ekskluzivno pak donosimo vijest da se razgovara o mogućnosti da jednoj od promocija knjige u Hrvatskoj nazoči i sam Nick Cave, kojega Denis Peričić osobno poznaje i s kojime je autorski surađivao.

Prvo izdanje knjige izlazi u ograničenoj nakladi, a zainteresirani mogu svoj primjerak osigurati kod nakladnika (www.sareni-ducan.hr, 048/624-474 i 048/222-828). Cijena: 99 kn – na predbilježbe do dana izlaska nakladnik daje 20% popusta.

 

O knjizi:

U recenziji romana Smrt Bunnya Munroa urednik Krunoslav Jajetić i prevoditelj Denis Peričić ističu:Nick Cave, mračni bard rocka i jedna od najutjecajnijih ikona suvremene kulture, u svom drugom, dugoočekivanom romanu (ponovno u izdanju Šarenog dućana) još jednom potvrđuje svu raskoš svojih raznorodnih talenata! Smrt Bunnya Munroa je mahnita priča o netom obudovjelom trgovcu kozmetičkim proizvodima, svojevrsnom “bludnom sinu” opsjednutom nebrojenim seksualnim i inim zastranjenjima; o njegovom alegorijskom “putovanju na kraj noći” u potrazi za vlastitom dušom i fantazmagoričnoj transformaciji iz razvratnog ševca preko promućurnog trgovca u “živog” mrtvaca... 

Nakon ovako kvalitetnog, žestokog i modernog uratka, definitivno više nema dvojbe da Cave visoko postavlja letvicu svoje nove, posve ozbiljne književne karijere. Jer, ovo je dobar i zaokružen, ali prije svega, neobično dojmljiv i duboko potresan roman – pravo otkriće za površne poznavatelje Caveova stvaralačkog opusa, a ultimativna lektira za fanove. Riječju: književni događaj par (s)excellence!

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00