Molimo, pričekajte
VIJESTI
11.09.2008.
OLIVER U CARNEGIE HALL-u

Oliver Dragojević nastupiti će ove godine 9. listopada u 20 sati u organizaciji američke neprofitne udruge The Doors Art Foundation u Carnegie Hall-u, Isaac Stern Auditorium / Perelman Stage u New York-u.


 

 

Koncert u punom sastavu predstavljen je s Juilliard Orchestra, gitaristom Ante Gelom, saksofonistom Draženom Bogdanovićem, perkusionistom Borisom Popovom te basistom Robertom Vrbančićem, a pod dirigentskim vodstvom Alana Bjelinkog. Ovoj postavi pridružiti će se poznati američki jazz glazbenici: bubnjar Antonio Sanchez, trostruki dobitnik Grammy nagrade, te klaviraraturist Jason Lindner. Umjetnički direktor konceta je Krešimir Dolenčić, dizajner kostima Goran Lelas te Saša Joković koji je zadužen za šminku.

Carnegie Hall, jedna je od najpoznatijih svjetskih glazbenih institucija s više od 115 godina tradicije ugostila je do sada najbolje svjetske orkestre, ravnatelje i soliste. Oliver će nastupiti kao prvi hrvatski umjetnik  sa samostalnim koncertom u najvećoj dovorani Carnegie Hall-a, Isaac Stern Auditorium / Perelman Stage, koja broji gotovo tri tisuće sjedala. U istoj dvorani nastupila su najveća glazbena svjetska imena poput Beatlesa, Pavarotia, Dominga, Carusa, Sinatre, Marije Calas i Stinga.

Ulaznice za koncert su gotovo rasprodane, te još uvijek vlada velika zainteresiranost publike iz Hrvatske, USA i Kanade. Ulaznice se mogu kupiti direktno preko web stranice Carnegie Hall-a, www.carnegiehall.org, ili u hrvatskoj preko turističkih agencija.

Koncert će biti popraćen audio i video snimkom te dokumentarnim filmom o četiri desetljeća Oliverove karijere u produkciji Doors Art Fondacije, režiji Dalibora Matanića a direktora fotografije Vanje Černjula koji je ove godine nominiran za Emmy Award.

Ovaj veliki događaj nastavak je do sad najvećeg Oliverovog koncertnog uspjeha, nastupa u pariškoj Olympiji gdje je vladao situacijom na način da su se njegovo iskustvo i rutina podgrijali vatrom nesvakidašnjeg događaja. Aquarius Records je koncert ovjekovječio dvostrukim CD i DVD izdanjem „Oliver A'lOlympia“ (2006.) za koje je primjereno reći da je do sad dokument najvažnijeg koncerta u Oliverovoj karijeri.

 

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00