Molimo, pričekajte
VIJESTI
16.10.2008.
Platinum ABBA - Najbolji ABBA tribute band dolazi u Zagreb!

28.10. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje vas najpoznatiji svjetski ABBA tribute sastav "Platinum ABBA". Band je osnovan 1997. u Velikoj Britaniji s jednim ciljem: postati najbolji ABBA tribute band na svijetu. Mnogi su pokušali kopirati ABBA-u, ali bez sumnje ova magična interpretacija je najautentičniji ABBA tribute koji ćete ikada vidjeti i čuti!


Grupa ABBA, njihovi uzori, nastala je 1966. godine i planetarnu slavu stekla su hitovima poput "Waterloo", "Money Money", "S.O.S" i "Mamma Mia!". 25 godina nakon raskida grupe, njihova popularnost ne jenjava. Prodali su preko 370 milijuna ploča diljem svijeta, a 1999. stvoren je hit-mjuzikl "Mamma Mia!", koji i danas slovi kao najpopularniji show na svijetu. Kasnije je, osim showa, snimljen i kino-hit "Mamma Mia!" koji s velikim uspjehom upravo igra u našim kinima. Njihovoj popularnosti i slavi, koju i danas uživaju, ide u prilog i činjenica da slijedeće godine otvaraju vlastiti muzej. Dokaz njihove popularnosti su i brojna reizdanja albuma i kompilacija benda od kojih kao najkompletnije i najprodavanije slove kompilacije ABBA "GOLD" i ABBA "MORE GOLD" kao i soundtrack iz filma "Mamma Mia!" koji je dospio i na prvo mjesto Billbordove top liste prodaje. Sva nabrojana izdanja objavljena su i u Hrvatskoj posredništvom Aquarius Recordsa, a na sam dan koncerta grupe Platinum ABBA moći će te ih nabaviti i u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog.      

O tribute bandu Platinum ABBA ništa ne govori bolje o njihovim mogućnostima da osvoje i očaraju svoju publiku od onih koji su prisustvovali jednom od njihovih nastupa i bili zaneseni atmosferom koju stvara Platinum ABBA izvodeći hitove poput "Waterloo", "Dancing Queen" "Voulez-vous" i "Mamma Mia". Platinum ABBA nije prosječni tribute sastav; ne samo da izgledaju i zvuče poput fantastičnog četvorca, već i nastupaju potpuno uživo, sa svim instrumentima, bez pomoćnih snimki. Baš poput originala!

Njihovoj slavi još pridonosi i činjenica da ih je prestižni London Evening standard proglasio najboljim ABBA tribute bandom.

« povratak


TOP 40
CMC: Ponedjeljak / Utorak
18:00